top of page
  • Writer's pictureElli

Häämatkalle Fiskarsiin?

Kaupallisessa yhteistyössä Fiskarsin kanssa.


Kotimaan matkailu on nyt ansaitusti paljonkin esillä. Olen ollut kotimaan matkailun fani jo nuoresta asti, itseasiassa siitä asti kun rakastuin Suomeen matkailumaana ensimmäisen road tripin jälkeen. Kotimaasta löytyy uskomattoman upeita paikkoja joihin lähteä häämatkalle (monista upeista paikoista tulossa vielä postausta) ja yhden niistä paikoista esittelen nyt. Fiskars tarjoaa upeiden juhlatilojen lisäksi paljon koettavaa ja nähtävää myös matkailukohteena.



Idyllinen ruukkimiljöö, uniikit pienet putiikit ja monet työpajat kutsuvat testailemaan omia kädentaitoja. Autenttinen ja eläväinen ruukki tarjoaa mahdollisuuden vierailuun lasistudiolla, sepän pajalla ja monissa muissa kohteissa. Tässä vain muutamia syitä, jonka vuoksi Fiskarsissa kannattaa viipyä päiväretkeilyn sijaan ainakin muutama päivä.



Kesäisin kannattaa vierailla myös kesänäyttelyiden lisäksi keramiikkamuseossa ja poiketa kahville useissa pienissä ja sympaattisissa kahviloissa. Syksyllekin ruska-aikaan ruukissa järjestetään Slow Food Festival, konsertteja ja Tuli & Valo teemaa. Oma suosikkini näistä on ehdottomasti Slow Food Festival! Häämatkasta saa myös pysyvän muiston, kun ostaa kotimaista käsityötä muistoksi ja itse itselleen häälahjaksi!


Fiskarsista löytyy useita AirBnB -majoituksia, mutta niiden lisäksi myös 28 hotellihuonetta. Oma suositukseni onkin ottaa täältä pariksi yöksi hotelli, nauttia tapahtumista, kierrellä pienissä putiikeissa, herkutella paikallisilla ruoilla ja juomilla ja olla ehkä myös aktiivinen ja käydä maastopyöräilemässä luonnonhelmassa. Täällä järjestetään muuten myös antiikkipäivät.



Jos matkustatte lasten kanssa, löytyy Fiskarsista myös heille paljon tehtävää, kuten museon lapsiohjelmat (aikamatkat, leipomista ja tutustuminen alueen historiaan lasten silmin), uimaranta ja leikkipuisto.


Uniikki Fiskars on täydellinen kohde kotimaan matkailuun! Lisää voit lukea Fiskarsin sivuilta.



Lue myös:


Seuraa somessa:

0 kommenttia
bottom of page